Olej jojoba 100ml (data ważności 2023/05/01)


Producent:
Data ważności: 2023/05/01
Ilość dostępna w magazynie: 2 szt.
EAN:
23,99 zł
17,99 zł Zniżka 6,00 zł

Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 17,99 zł
Brutto Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 17,99 zł

Ostatnie sztuki w magazynie

Darmowa dostawa od 120 zł‚

Brakuje Ci 120,00 zł do uzyskania darmowej dostawy!

KOSMETYK - SUROWIEC KOSMETYCZNY

Produkt jest surowcem kosmetycznym do stosowania zewnętrznego.

Olej jojoba to olej o bardzo wysokiej zgodności biologicznej ze skórą.

Jojoba jest ciekłym woskiem otrzymywanym z nasion krzewu o tej samej nazwie. Krzew ten rośnie na terenach pustynnych i półpustynnych. Olej jojoba jest przezroczysty i posiada lekko orzechowy zapach. Nie jest zatem odbarwiany i pozbawiany aromatu, natomiast jest pasteryzowany i filtrowany, by w ten sposób zapobiec rozwojowi bakterii. W temperaturze pokojowej jest ciekły. Po schłodzeniu matowieje i twardnieje.

W jego skład wchodzi dużo kwasów tłuszczowych, a także spore ilości witaminy A, E i F. Olej jojoba powszechnie stosowany jest do produkcji kosmetyków.

Zaleca się stosowanie olejków w celach kosmetycznych po przeprowadzeniu próby uczuleniowej. W tym celu na oczyszczoną skórę nanieść rozcieńczony olejek. Jeśli w  ciągu 24 godzin nie wystąpi reakcja uczuleniowa, można wprowadzić produkt do użytku.

Wykorzystanie oleju macadamia w kosmetyce:
- składnik kosmetyków, maści i balsamów
- baza olejków do kąpieli
- olejek do masażu i demakijażu
- baza do perfum

Składniki:
Simmondsia Chinensis (jojoba) Seed Oil

Przechowywanie:
W miejscu niedostępnym dla małych dzieci, ciemnym, chłodnym, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Kraj pochodzenia:
Izrael

Podmiot odpowiedzialny:
Radziowi Sp. z o.o.
ul. Chopina 8A
36-200 Brzozów

Opakowanie:
100ml

2023/05/01 - PR014
2 Przedmioty
2023-02-28

Specyficzne kody

Nowy produkt